Ontstaan van de cattery

Noorse Boskatten Cattery Schwarzi’s is een cattery gelegen te Hengelo (Overijssel). In 2012 is het avontuur van deze cattery begonnen. Onze eerste kat was een Europese korthaar genaamd Schwarzenegger, roepnaam Schwarzi. Hij heeft 22 jaar bij ons geleefd. Als eerbetoon aan deze geweldige kat hebben we onze cattery naar hem vernoemd: Schwarzi’s


Het verlies van Schwarzenegger heeft ertoe geleid dat wij opzoek zijn gegaan naar een nieuwe kat. Op dat moment hadden wij nog een Europese korthaar, een poes genaamd Mausy van een paar jaar oud en twee Leonbergers genaamd Wieke en Nino.


De prachtige uitstraling van de Noorse boskat en Maine Coon vinden wij erg mooi en daarom zijn wij opzoek gegaan naar een kat van één van deze rassen. Al snel kwamen wij een jonge Maine Coon genaamd Buddy tegen, hij is zilverkleurig en er zaten geen papieren bij. Meteen verkocht door zijn mooie uitstraling waren we dan ook een beetje teleurgesteld toen de fokker ons vertelde dat hij al gereserveerd was. Met goede moed zijn we verder gaan zoeken en kwamen wij Bijou tegen, een jonge Noor met papieren die op dat moment bij een gezin in België woonde. Hij was ongeveer zes maanden oud en had een fantastisch karakter. Gelukkig voor ons was Bijou nog niet gereserveerd en konden we hem dus gaan ophalen. 


De ochtend voor vertrek naar België kregen wij een telefoontje van de fokker van Buddy, de reservering van hem was afgezegd en hij was weer beschikbaar. Omdat onze Europese korthaar Mausy niet heel speels en sociaal is, hebben we uiteindelijk besloten om zowel Bijou als Buddy op te halen. We konden Buddy ophalen in Limburg, dat lag immers op de route naar België. Gelukkig konden Bijou en Buddy het vanaf het begin al goed met elkaar vinden en zijn het altijd beste vrienden geweest. Buddy was iets schuwer met de honden, maar Bijou wist hem daar overheen te helpen.


Eenmaal thuis zijn we erachter gekomen dat Bijou oorspronkelijk bij een fokker uit Bulgarije vandaan komt en hebben we contact opgenomen met deze fokker. Hij heeft ons overgehaald om een keer met Bijou naar een kattenshow te gaan en om een keer een nestje te fokken. Mijn dochter vond dit natuurlijk een super idee en wou dit graag een keertje doen. Met alleen een dek kater kan er uiteraard geen nestje gefokt worden en zijn we dus opzoek gegaan naar een poes. De eerste poes die wij in onze cattery hebben mogen verwelkomen is Joy, meer informatie over de zoektocht naar Joy en de andere katten zijn te lezen op de pagina’s van de katten.


Als gezin zijn wij allemaal gek van het uiterlijk en karakter van de Noorse boskat. Omdat wij hier zo van genieten, willen wij dit ook graag aan anderen doorgeven, daarom hebben wij eens in de zoveel tijd een nestje met leuke kittens.