Lover Casanova Norsk Bijou ✞

29-06-2012 - 11-08-2021

Ons cattery avontuur is met Bijou begonnen. Na het overlijden van twee Europese kortharen zijn wij opzoek gegaan naar een nieuwe kat. Al erg lang zijn wij erg gecharmeerd door zowel de Noorse boskat als de Maine Coon en besloten daarom opzoek te gaan naar een kat van één van deze rassen. 


Een zoektocht op het internet resulteerde erin dat wij Bijou zijn tegengekomen, hij woonde destijds bij een gezin in België en was een paar maand oud. De lieve uitstraling van Bijou zorgde ervoor dat wij besloten hebben hem op te halen en eenmaal thuis waren wij met slag verliefd op hem. 


Bijou is bij ons getest op ziektes en bleek drager van GSD-IV te zijn is daarom gecastreerd. Helaas kwam de uitslag van GSD-IV later als de andere testen en heeft hij in de tussentijd Viviën gedekt, zij hebben samen vijf hele leuke kittens gehad waarvan wij Arnold en Aukje gehouden hebben. 


Helaas heeft Bijou op jonge leeftijd chronische pancreatitis ontwikkeld en is hij in 2021 ingeslapen. 


Stamboom Bijou

MIJN PERSOONLIJKHEID

Vanaf de dag dat Bijou bij ons thuiskwam is hij altijd erg open geweest en makkelijk met alles. Omdat Bijou zo sociaal is, ontving hij elk (nieuw) dier met open armen en was er voor iedereen die hem nodig had. 


Bijou was een hele lieve kat die altijd in was voor een knuffel. Hij vond het heerlijk om bij je in de buurt te slapen en was ook regelmatig knuffelend te vinden bij een andere kat. Hij had zich in de groep ontwikkeld tot een echte allemansvriend en wordt zeker gemist door de andere katten, maar vooral door mijn hele gezin.

Bijou in drie woorden:

Lief

Open

Sociaal

Foto's