Vivien Omahkatayo

01-04-2014

Zilver is één van de kleuren waar wij als cattery erg gek op zijn. Daarom is het ook niet gek dat wij gelijk verliefd waren op Viviën toen wij een foto van haar voorbij zagen komen op Facebook. Het stond totaal niet in de planning om er nog een poes bij te nemen, maar konden haar lieve en mooie kop niet vergeten. Haar lijnen sluiten goed aan bij onze andere katten en hebben uiteindelijk besloten om haar in Polen op te gaan halen.


Toen ze bij ons thuis kwam was ze vanaf het begin goede vrienden met Bijou, ze vertrouwde hem volledig. In totaal heeft Viviën twee nestjes gehad en is ze nu gesteriliseerd. 


Stamboom Viviën

MIJN PERSOONLIJKHEID

Viviën is een hele terughoudende kat die zich volledig laat overtroeven door de andere poezen. Vooral Joy zorgde ervoor dat ze het soms wat moeilijk had. We hebben ons daar soms veel zorgen om gemaakt, maar gelukkig heeft Bijou haar daar doorheen kunnen trekken.


Bijou en Viviën waren onafscheidelijk, bij haar eerste krolsheid heeft hij haar ongemerkt gedekt. Ze was nog iets te jong maar heeft vijf mooie kittens gekregen waar één man bij zat. Deze hebben wij samen met een zus aangehouden, Arnold als nieuwe dekkater en Aukje als poes.


Aangezien Bijou drager was van GSD-IV zijn alle kittens getest en waren Arnold en Aukje geen drager van dit gen.

Viviën heeft een tweede nestje gehad samen met Apollo. Helaas verliep dit niet zonder slag of stoot en heeft er uiteindelijk een keizersnede plaats gevonden. Toen is ook de keuze gemaakt om haar gelijk te laten steriliseren.

Viviën in drie woorden:

Terughoudend

Afhankelijk

Zachtaardig

Foto's