Norsk Glimre's Jersey Joy

24-03-2013

Joy is de eerste poes die wij hebben verwelkomd in onze cattery. We waren voor Bijou op zoek naar een poes die goed bij zijn lijnen past. Het doel was om een mooie schildpad poes te vinden, dit is onze favoriete kleurstelling bij de Noor. Omdat wij zelf nog geen ervaring hadden en niet goed wisten waar wij moesten beginnen, hebben wij op advies van de fokker van Bijou contact opgenomen met de rasvereniging.


Een expert van de vereniging heeft ons naar de fokster van Joy gestuurd, zij wist dat er toevallig een schildpadpoesje bij haar was geboren die goed bij de lijnen van Bijou zou passen. Bij de eerste ontmoeting met Joy waren we gelijk gek op haar en daarom kwam zij dus na een paar weken onze cattery versterken.


Joy heeft twee nestjes gehad met super leuke kittens, ze is echt een super moeder. Helaas heeft zij altijd veel last gehad van haar krolsheid, daarom hebben wij besloten om haar na het tweede nestje te laten steriliseren. 


Stamboom Joy

MIJN PERSOONLIJKHEID

Joy is een terughoudende maar erg zelfverzekerde kat. Ze is niet erg sociaal maar heeft wel zo haar voorkeuren met wie ze wel en niet wilt omgaan. Vanaf het begin dat ze bij ons is, is ze beste vriendinnetjes met mijn dochter. Ik heb nog nooit een kat gezien die zo’n sterke band met iemand heeft, ze zijn als het ware ‘soulmates’. Omdat het al snel duidelijk was dat Joy met mijn dochter mee zou gaan als zij uit huis ging, hebben we ervoor gekozen om haar voor de tweede keer te laten dekken.


Ze is moeilijk in omgang met andere katten, dus wouden we graag een zoon of dochter van haar houden zodat zij samen met mijn dochter mee zouden kunnen. Ze woont nu samen met haar zoon Daryl Dixon en een andere kat bij mijn dochter en haar vriend in huis. Ze is hier helemaal op haar plek en geniet van alle aandacht die ze hier krijgt.

Joy in drie woorden:

Eigenzinnig

Arrogant

Super moeder

Foto's