Gepensioneerden

Arnold

Arnold is de zoon van Bijou en Viviën, hij is vernoemd naar Arnold Schwarzenegger. Arnold is getest en bleek geen drager van GSD-IV te zijn, daarom hebben wij hem aangehouden als de opvolger van Bijou. De bijnaam van Arnold is Piep, hij piept namelijk in plaats van dat hij miauwt. Arnold is een echte knuffelbeer en wilt het liefste de hele dag aandacht krijgen.


Arnold is helaas nooit de dekkater geweest waarop wij hadden gehoopt. Zijn te lieve karakter zorgde ervoor dat geen enkele poes hem accepteerde als een kater. Arnold werd steeds schuwer en angstiger tegenover de andere katten, om deze reden hebben we ervoor gekozen om hem te laten castreren. Helaas heeft dit niet geholpen en had hij het nog steeds erg zwaar. Om deze reden woont hij dan ook niet meer bij ons thuis. 


Lees meer

Artemis

Het stond niet in de planning om er nog een poes bij aan te schaffen, maar toch is Artemis erbij gekomen. In eerste instantie zou Artemis verkocht worden aan iemand anders, vlak voordat we haar broertje Apollo zouden ophalen hebben deze mensen toch afgezegd.


Aangezien het een nestje van twee was leek het ons wel een goed idee om Artemis erbij op te halen. Ze zouden dan tijdens de reis steun aan elkaar hebben en de overgang zou voor hun wat makkelijker gaan. Het ophalen van deze katten was een heel avontuur, zo wist Artemis te ontsnappen in het vliegtuig en de hele cabine rond te lopen. Artemis is nooit gedekt en is inmiddels gesteriliseerd. 


Lees meer

Bayke

Bayke is de dochter van Samira. Op dat moment beschikten wij zelf niet over een dekkater, dus hebben wij er eentje opgezocht. Bayke is de eerste niet-schildpad poes geweest die wij in onze cattery hebben mogen verwelkomen. Haar uitstraling en aftekening heeft ervoor gezorgd dat wij haar graag wouden houden.


Net als haar moeder is Bayke erg moeilijk dragend te krijgen. We hebben haar één keer dragend weten te krijgen. Ze had maar één kitten en er was een keizersnede nodig om deze op de wereld te brengen. We hebben ervoor gekozen om haar op dat moment ook te laten steriliseren. Helaas is de kitten het niet gered en is hij met twee weken overleden. 


Lees meer

Daryl

Daryl Dixon is de zoon van Joy. Joy is erg kieskeurig in omgang met andere katten, daarom is er een zoon van haar aangehouden. Samen zijn zij met mijn dochter mee gegaan toen zij uit huis is gegaan. Mijn dochter is groot fan van de serie 'The Walking Dead', daarom was de naam Daryl Dixon (een karakter in de serie) er al eerder dan de kat zelf.


Toen Joy dragend was heeft mijn dochter heel vaak tegen haar gezegd dat er een bruine kater bij moest zitten, omdat dit het meest op Daryl Dixon uit de serie lijkt. Uiteraard heeft Joy naar haar geluisterd en was de eerste kitten die er bij de bevalling geboren werd een bruine kater. Omdat het al zeker was dat hij met mijn dochter mee zou gaan is hij vroeg gecastreerd en heeft hij nooit een poes gedekt.  


Lees meer

Joy

Joy is de eerste poes die wij hebben verwelkomd in onze cattery. We waren voor Bijou op zoek naar een poes die goed bij zijn lijnen past. Het doel was om een mooie schildpad poes te vinden, dit is onze favoriete kleurstelling bij de Noor. Omdat wij zelf nog geen ervaring hadden en niet goed wisten waar wij moesten beginnen, hebben wij op advies van de fokker van Bijou contact opgenomen met de rasvereniging.


Lees meer

Viviën

Zilver is één van de kleuren waar wij als cattery erg gek op zijn. Daarom is het ook niet gek dat wij gelijk verliefd waren op Viviën toen wij een foto van haar voorbij zagen komen op Facebook. Het stond totaal niet in de planning om er nog een poes bij te nemen, maar konden haar lieve en mooie kop niet vergeten. Haar lijnen sluiten goed aan bij onze andere katten en hebben uiteindelijk besloten om haar in Polen op te gaan halen.


Lees meer