Onze poezen

Aukje

Aukje is de dochter van Viviën en Bijou. In eerste instantie was het niet de bedoeling om deze poes aan te houden. Mijn man is vanaf het begin al gek geweest van haar en zij kunnen het erg goed vinden samen. 


Om deze reden is ze dan ook bij ons thuis gebleven. Ze is nog niet gesteriliseerd, misschien dat ze in de toekomst een keer een nestje zal krijgen. 


Lees meer

Emily

Emily is de nieuwste poes die wij aan hebben gehouden. Ze is een dochter van Viviën en Apollo. Ze is erg klein en heeft nog geen nestje gehad. Graag zouden we met haar een nestje willen fokken mits we een goede dekkater kunnen vinden voor haar. Haar naam is geïnspireerd door de serie Criminal Minds, een karakter in deze serie heet Emily Prentiss. 


Lees meer

Samira

Nadat wij Joy in huis hebben gehaald zijn wij heel enthousiast geworden over de Noorse boskat. Daarom heb ik veel informatie opgezocht over het ras en over fokkers. Tijdens het zoeken van informatie ben ik bij een Duitse cattery terecht gekomen en daar heb ik de mooiste Noorse boskat ooit gezien, Nemesis De-La-Platiada. Haar kop en hele uitstraling is ronduit prachtig.


Toevallig had zij net op dat moment een nestje kittens waarbij één schildpad poes die dezelfde kleuren had. Ik heb foto’s van Nemesis en Samira aan mijn man laten zien en hij vond direct dat we contact op moesten nemen over Samira. Helaas bleek dat zij al onder optie was, maar gelukkig voor ons zijn die mensen uiteindelijk voor een andere poes gegaan.


Lees meer