Over ons

NOORSE BOSKAT CATTERY

SCHWARZI'S

Hallo,

 

wij zijn een kleine cattery uit het oosten van het land. Eind 2012 zijn we in aanraking gekomen met de Noorse Boskat. Daarvoor hebben we al

zo'n 25 jaar Europese kortharen gehad, met veel plezier. Onze eerste kat was Schwarzenegger,die 23 jaar bij ons heeft mogen zijn. Aan deze

geweldige "je weet wel kater" heeft onze Cattery zijn naam te danken. Al snel volgden Harry, Buddy en later Mausy. Buddy heeft helaas niet lang bij ons mogen blijven en nadat ook Harry (hij mocht 20 worden) en Schwarzenegger over de regenboog waren gegaan hebben we besloten om voor een Noor te gaan.

 

Helemaal niet van plan om te gaan fokken, hebben we een katertje van 6 maand uit België gehaalt, genaamd Bijou. Omdat onze Mausy niet echt sociaal is met andere katten hebben we op dezelde dag een Main Coon katertje van 15 weken uit Limburg gehaald, Onze buddy. Omdat we Bijou niet rechtstreeks van de fokker (Norsk Bijou) hebben gehaald hebben we Chris een berichtje gestuurd om ons voor te stellen als de nieuwe eigenaren van zijn geweldige kereltje. Na diverse mailtjes en telefoontjes heeft hij ons overgehaald om Bijou nog niet te casteren en om eens een show te bezoeken met hem. Hij is erg overtuigd van Bijou en de oude nederlandse lijnen waaruit hij gefokt is.

 

Op dat moment ben ik mij echt gaan verdiepen in dit geweldige ras. Mijn dochter Lotte leek het erg leuk om eens met Bijou een show te bezoeken, Zo gezegd,zo gedaan en vanaf dat moment waren we om. Bijou mocht kater blijven en we zijn op zoek gegaan naar een geschikte partner voor hem. Al snel volgden er 3 poezen en dachten we compleet te zijn. Maar het lot heeft anders beslist. Bij de gezondheidtesten van Bijou bleek dat hij drager is van GSD-IV. Dit heeft ons doen besluiten om hem te laten castreren. Ondertussen had hij onze Vivien al heimelijk gedekt en is op 17 maart 2015 ons eerste nestje geboren. Wat hebben we genoten van dit geweldige nest!! We hebben de kittens laten testen op GSD-IV en hebben besloten om twee nakomelingen van Bijou aan te houden, een kater, Arnold, die in de toekomst hopelijk Bijou kan opvolgen als dekkater en Aukje, een prachtige dochter van Bijou. Uiteraard zijn beide GSD-IV vrij.

 

 

 

We willen af en toe een nestje gaan fokken met onze poezen.

 

Vanuit mijn opleiding, MAS-dierenverzorging A te Barneveld, met als specialisatie veterinaire ondersteuning, ben ik in het bezit van het honden-en kattenbesluit.

 

Kijk rustig rond op onze website en geniet van onze prachtige Noren!!

 

Groeten Jeannette

 

 

 

 

 

 

A-Nest

 

B-Nest

C-Nest

Copyright © All Rights Reserved